logo
  • vtem skitter

    GALA TINERETULUI SIBIAN - 2019

    Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu&nbs bsp ptă marți, 03 decembrie, de la ora 17, la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG din Sibiu la o…

Oferta  2024

PROIECT DE TINERET PROPRIU AL DJST SIBIU

in cadrul P2-Program de susţinere a acţiunilor de tineret 2013 al MTS

 

„ Zilele Tineretului Sibiu 8- 9 mai 2013”

 

„ Ziua Nationala a Tineretului” în România, a fost instituită prin Legea 425/25.10.2004. Cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului in toate judetele si resedintele de judet.

Ziua tineretului 01

Prin derularea acestui proiect ne-am propus sa marcam si sa sarbatorim si in anul 2013 „ Ziua Nationala a Tineretului ” si in judetul Sibiu. Anul acesta am sarbatorit pe parcursul a doua zile in 8 si 9 mai acest eveniment, eveniment care a fost marcat la nivel naţional.

Scopul proiectului: Creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţa culturală a judetului Sibiu

Prin derularea acestui eveniment ne-am propus să sarbatorim tinerii, astfel:

- prezentam faţa unui Sibiu bogat în idei interdisciplinare: reprezentaţii culturale, muzică, activităţi sportive si recreative toate caracterizate de contemporaneitate şi multicuturalism;

- ofere tinerilor posibilitatea de a se exprima in cadrul unor activitati care sa fie pe placul lor, sa se implice nemijlocit in organizarea acestor activitati;

- sa asigure manifestarii din Sibiu o imagine pozitiva care sa poata concura cu celelalte manifestari din metropola Bucuresteana si din cele minim 20 orase, centre culturale si universitare din Romania.

 Ziua tineretului 02

Obiectivele proiectului:

1. Sa prezentam faţa unui Sibiu bogat în idei interdisciplinare: reprezentaţii culturale, muzică, activităţi sportive si recreative toate caracterizate de contemporaneitate şi multicuturalism

Startul evenimentului s-a dat miercuri, la ora 10.00 cu activitatile sportive, care au implicat un număr de 100 tineri angrenaţi în activităţi interactive sportive dedicate lor. Programul desfăşurat în Parcul Sub Arini, zona Stadionului Municipal, a cuprins tenis de masa, badminton, minifotbal, minivolei, minibaschet, role si biciclete, stafete aplicative, tras de franghie.

30 de sibieni au participat, miercuri, 8 mai, la „Crosul Tineretului Sibiu 2013”, pe traseul Stadion Municipal – teren tenis – Bazin Olimpia – Aleea din stânga a parcului Sub Arini – Pod Restaurant Bolta Rece – Stadion „Municipal”. Sibianul Adrian Drăgan, atlet la Steaua București a trecut primul linia de sosire. Cel mai tânăr concurent a fost Silviu Popa, de la secția de atletism a CSȘ „Șoimii” Sibiu. Sibianul are 10 ani, însă a terminat cursa cu brio. De partea cealaltă, cel mai „bătrân” numără 52 de primăveri.

Programul manifestării a continuat cu activităţile cultural-artistice, activităţi care s-au derulat în Piata Mica in 9 mai, intre orele 16.45 si 10.30.

La scena, tinerii solişti şi trupele care au prezentat programul lor s-au remarcat prin calităţile vocale şi prin spontaneitate, oferind spectatorilor un program complet apreciat de un numar de 2800 de persoane, care i-au răsplătit cu aplauze şi încurajări.

Ziua tineretului 03

Evenimentul a fost deschis cu o reprezentaţie de animaţie cu steaguri oferită de cei opt membrii ai Trupei Artgotica, coordonaţi de Radu Ignat, care de 10 ani se joaca cu focul, sfideaza legile gravitatiei cu acrobatiile si jongleriile lor. Au facut o demonstratie de animatie cu steaguri. Au avut reprezentatii prin toata tara la numeroase festivaluri, in special medievale si au reprezentat orasul nostru deoarece pe steagurile pe care le folosesc este emblema orasului Sibiu.

Ziua tineretului 04

           A urmat un moment de dans prezentat de 2 trupe ale Casei de Cultura a Studentilor. Cei din trupa M&M , trupa cunoscuta publicului sibian infiintata in anul 1997 care abordeaza toate genurile coregrafice precum dans modern, contemporan, show review sau caracter. A prticipat la numeroase festivaluri obtinand la fel de numeroase premii. Cei mai noi membri ai trupei au prezentat sub indrumarea coregrafului Miky Stoica un French Can-Can.

Ziua tineretului 05

Tinerii din trupa Refres Crew a prezentat pe scena un program de break dance foarte animat.

Ziua tineretului 06

Ansamblul Folcloric Ghiocelul si Ansamblul Folcloric Studentesc Marginimea ale Casei de Cultura a Studentilor Sibiu au prezentat un program care a cuprins urmatoarele momente suita de jocuri populare din zona Sibiului, suita de jocuri din Banatul de munte, suita de jocuri de pe valea Somesului, suita de jocuri de pe valea Tarnavelor si muiereasca fetelor din Seredei si suita de jocuri din Tara Oasului. Tinerii spectatori au apreciat calitatea momentelor populare rasplatind cu ropote de aplauze tinerii artisti atat membrii din scoala gimnaziala cat si cei mai mari. Frumusetea costumelor populare si tinuta mandra a tinerilor, frumosi toti a demonstrat faptul ca in comunitatea sibiana traditiile si folclorul este dus mai departe, este prezentat spectatorilor cu mandrie.

Program artistic folcloric sustinut de instrumentistii orchestrei Marginimea Mihai Tarcea- solo vioara, Vali Turean- solo clarinet, Dan Limbasan- solo sopran, orchestra care a acompaniat recitalul solistul folcloric Sebastian Stan care a incheiat momentul folcloric.

 Ziua tineretului 07

           Au urmat artiştii implicaţi în Programul educaţional “Live positive life - Viaţa la pozitiv” având în repertoriu melodii şi dansuri cu caracter pozitiv, astfel:.  interpreta de muzică uşoară Luana Prodea, trupele Simbol, Tender si Ultraj si  şcoala de dans ”Forever Dance”.

Acest program a adunat trupe tinere din sibiu cu scopul de a promova un mod de viaţă pozitiv, prin exemplul personal si prin mesajele melodiilor, având şi o melodie comună, pro viaţă pozitivă, creată special pentru acest program.

Ziua tineretului 08

Tanara solista de muzica usoara Dominiq Simionescu, o tânără de doar 11 ani ne-a surprins cu vocea ei clara si cu seriozitatea cu care a prezentat momentul ei. Tânăra artistă se pregăteşte la Palatul Copiilor Sibiu, sub îndrumarea profesorului Claudiu Botoroaga.

Tânăra artistă nu se odihneşte, pentru că trebuie să se pregătească pentru Festivalul Internaţional „The Little Stars”, din Slovenia, care va avea loc în luna iunie şi unde va reprezenta România, o incurajam si o sustinem.

Seara s-a incheiat cu doua moment deosebite apreciate de publicul tanar sibian sustinute de artisti care sunt preocupati de dezvoltarea comunitatilor de unde provin, care s-au implicat de-a lungul timpului in activitati de ajutor a tinerilor fie in concerte comunitare, fie in ajutor in oferirea de burse pentru tineri artisti care au potential si iubesc frumosul si arta.

Ziua tineretului 09

Recitalul de nai al artistului Radu Nechifor şi Formatiei Magic Band a creat o atmosfera de basm, artiştii tineri consacraţi incantandu-ne cu un program ce a cuprins piese din “ Selecţiuni din muzica sferelor” şi piese originale unde folclorul autentic s-a împletit cu influenţe din alte genuri muzicale. Alături de naistul Radu Nechifor, pe scenă au urcat Marius Tuta- orga, Mihai Neagu- vioară, Radu Neagu- vioară. Pasiunea pentru muzică şi pentru a transmite publicului plăcerea de a cânta şi de a asculta muzică s-a simtit pe deplin. 

Ziua tineretului 10

Evenimentul s-a incheiat cu un concert al trupei HARA care a avut in componenta artistii Flavius Buzila - voce, chitara acustica, Marius Astilean – vioara, Valentin Musat - chitara electrica, acustica
si Nunu Racris - tobe, percutii. Concertul a animat spectatorii si voluntarii evenimentului care i-au aplaudat si au cantat tot timpul. Flavius a afirmat ca la Sibiu a avut tot timpul spectatori pe care i-a simtit aproape, ca trupa este foarte incantata sa cante pentru tineri si ca multumeste organizatorilor ca s-au gandit sa creeze un eveniment prin care artistii tineri sunt promovati in cadrul comunitatii si ca sunt implicati si ei in viata comunitara prin activitatile pe care le deruleaza Fundatia Cultural Artistica Hara.

Ziua tineretului 11

Asociatia Cenfas a interactionat cu publicul pe tot parcursul derularii spectacolului din 9 mai, voluntarii asociatiei au realizat un program de animatie in care a angrenat tinerii spectatori si a realizat o expozitie foto prin care au prezentat aspecte din munca tinerilor implicati in activitati comunitare atat voluntare cat si in actiunile derulate in cadrul Centrului de Tineret Sibiu, centru care sustine activitati de si pentru tineret ale asociatiilor de tineret cat si ale tinerilor cu initiativa.

2. Sa oferim tinerilor din comunitatea sibiana posibilitatea de a se exprima in cadrul unor activitati care sa fie pe placul lor, sa se implice nemijlocit in organizarea acestor activitati

Mentionam ca activităţile propuse prezentate pe larg la primul obiectiv au fost interactive, atăt activitatile sportive din 8 mai cat si cele cultural artistice din 9 mai care s-au desfasurat la scena din Piata Mica. Toate trupele, solistii care au avut program cultural artistic pe scena din Piaţa Mică atăt de muzică uşoară căt si populară sau dans modern şi popular, compuse din membrii tineri au fost tineri care activeaza la Casa de Cultura a Studenţilor Sibiu, la Palatul Copiilor sau in cadrul Programului educational “Live positive life - Viaţa la pozitiv”. Artiştii consacraţi cum este Radu Nechifor şi Formaţia Magic Band sunt membrii in Asociaţia Internaţională de Tineret „BECOME” Sibiu, asociatie care incepand din anul 2011 de cănd am redeschis Centrul de Tineret Sibiu are program săptamănal artistic, joia cu reprezentaţii de teatru, muzică şi dans. Asociaţia Cenfas a interacţionat cu publicul pe tot parcursul derularii spectacolului din 9 mai, voluntarii asociatiei au realizat un program de animatie in care a angrenat tinerii spectatori şi a realizat o expozitie foto prin care au prezentat aspecte din munca tinerilor implicati in activitati comunitare atăt voluntare căt si in acţiunile derulate in cadrul Centrului de Tineret Sibiu, centru care susţine activitaţi de şi pentru tineret ale asociaţiilor de tineret cat si ale tinerilor cu initiativă.Voluntarii evenimentului 20 de tineri cu iniţiativa sunt tineri care sunt membrii şi activează in proiecte pentru tineret in Centrul de tineret Sibiu, in asociaţiile de tineret menţionate si in cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor Sibiu, elevi căt si studenţi.

Nu in ultimul rănd intentia noastra ca şi organizatori de evenimunt de tineret a fost de a promova talentul tinerilor artisti in faţa comunităţii sibiene, de a crea un eveniment pe gustul tinerilor oferind posibilitatea de exprimare pentru ei.

3. Sa asigura manifestarii din jud. Sibiu o imagine pozitiva care sa poata concura cu celelalte manifestari din metropola Bucuresteana si din cele 20 orase, centre culturale si universitare din Romania

         Conform programelor evenimentelor din ţara pe care le-am consultat am constatat ca la Sibiu in data de 9 mai 2013 in cadrul programului cultural artistic pe scenă s-a prezentat cel mai amplu program.

Mentionam ca in toate oraşele s-au desfaşurat crosuri in data de 8 mai si in 9 mai targ de joburi sau acţiuni punctuale care au marcat Ziua Europei: seminarii, prezentari etc.

Preocuparea noastra permanenta este sa marcăm in fiecare an aceasta zi suntem la a noua ediţie si am atras cofinanţari locale căt si naţionale permanent( atăt de la MTS- DJST Sibiu, cat si Primaria mun. Sibiu- CCM sau CJ Sibiu in cadrul agendelor culturale ale instituţiilor mentionate).

Evenimentul a crescut de la an la an avand in momentul de faţa un caracter permanent.

 

Organizatori: Directia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Sibiu şi

Casa de Cultura a Studenţilor Sibiu, Asociaţia Dram Center 07

 

Parteneri:

Institutia Prefectului jud. Sibiu

Inspectoratul Şcolar Sibiu

Asociaţia Positive Life

Asociaţia Internationala de Tineret „BECOME” Sibiu

Asociatia CenFas

Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu

Clubul Sportiv Scolar Sibiu,

Clubul Sportiv Scolar “Soimii” Sibiu

Parteneri media locali: Cotidianul Tribuna, Sibiu 100%, Eveniment TV/ Eveniment FM

Sponsor: SC Distribsib SRL si Apa minerala Bodoc

 

„Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu si Casa de Cultura a Studentilor Sibiu.