logo
  • vtem skitter

    GALA TINERETULUI SIBIAN - 2019

    Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu&nbs bsp ptă marți, 03 decembrie, de la ora 17, la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG din Sibiu la o…

Oferta  2024

 

PROIECT DE TINERET FINANŢAT DE DJST SIBIU IN URMA DERULARII CONCURSULUI LOCAL DE PROIECTE DE TINERET 2013

 

in cadrul P2-Program de susţinere a acţiunilor de tineret

 

„Tabăra zonală HANDMADE”

 

Perioada de desfăşurare: 10.08-5.09.2013

Locatie: Ocna Sibiului, jud. Sibiu

Participanti/ beneficiari: 25 de participanţi, 20 beneficiari din judeţele Braşov şi Sibiu.

 

Pasiunea pentru lucruri manuale şi pentru culori a strâns 20 de tineri voluntari din Brașov și Sibiu laolaltă pentru o săptămână la Ocna Sibiului, în prima ediție a taberei zonale Handmade, desfășurată între 19-25 august. Tinerii au avut ocazia să învețe tehnici noi, precum decoupage sau stencils, să dezbată care sunt problemele și nevoile tinerilor din cele două orașe, dar și să genereze idei de proiecte care ar putea fi puse în practică în anul care vine. Din program au mai făcut parte jocuri, activități sportive precum și activități de cunoaștere a locurilor frumoase din Ocna Sibiului.

Proiectul a fost implementat de către Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN și ALEG Sibiu și a fost finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu.

Poze activităţi aici http://plinideidei.ro/archives/2968

Tabara Colors-1

Cei 20 de tineri participanţi, cu vârsta între 14-35 de ani, au provenit din rândul a 4 organizaţii neguvernamentale (Colors, ALEG, Tineri pentru Tineri, Centrul de Voluntariat) şi au fost selectaţi în baza motivaţiei lor de a participa la activităţi, a interesului faţă de tehnici handmade şi a dorinţei de a partipa activ la schimbul de idei. Ei au completat un formular online, iar lista finală a fost făcută publică pe site-ul Colors.

Tabara Colors-2

Prima zi: după sosirea participanţilor şi prezentarea regulilor taberei au avut loc o serie de energizere şi jocuri de cunoaştere; seara s-a încheiat cu boardgames.

 

Ziua a doua a cuprins un atelier de reciclare creativă (confecţionarea de rame foto din materiale reciclate), precum şi activităţi de cunoaştere a localităţii şi activităţi sportive; seara s-a încheiat cu dansuri în linie.

 

Ziua a treia a cuprins un atelier de stencils (reciclare textile şi decoraţii cu stencils), o dezbatere despre ce vor tinerii din Sibiu şi Braşov (temele propuse au fost cultural, sport, voluntariat) şi un campionat cu jocuri de 1 minut. Seara s-a încheiat cu boargames.

Tabara Colors-3 

Ziua a patra a cuprins un atelier cu tehnica decoupage (realizarea de tablouri), precum şi un campionat de ping-pong şi volei; seara s-a încheiat cu jocuri.

 

Ziua a cincea a cuprins atelierul de bijuterii croşetate şi din fimo, precum şi brainstorming – 2014 secunde de construit idei. Ziua s-a încheiat cu un atelier de origami şi discoteca.

 

Ziua a şasea a cuprins pe lângă pregătirea expoziţiei, scenete realizate de tineri (stimularea comunicării şi a creativităţii) şi un photo treasure hunt în Ocna Sibiului. Ziua s-a încheiat cu o petrecere.

 Tabara Colors-4

Ultima zi a fost destinată expoziţiei şi evaluării finale. De asemenea la finalul fiecărei zile a avut loc o evaluare a activităţilor realizate.

Tabara Colors-5

Dezbaterea despre ce vor tinerii din Sibiu şi Braşov a arătat că nevoile sunt similare, inclusiv activităţile în care ei se implică; de asemenea că îşi doresc să fie valorizaţi şi motivaţi de către organizaţiile de voluntariat.

Principala idee de proiect comun a fost un curs de scriere de proiecte. De asemenea tinerii au generat alte idei de mini-proiecte pe care şi le-ar dori să le pună în practică, în comunităţile din care fac parte.