logo
  • vtem skitter

    GALA TINERETULUI SIBIAN - 2018

    Gala Tineretului Sibian 2018 Un numar de 20 de organizații din județul Sibiu au depus 43 de aplicații pentru următoarele categorii care au fost juri…

Oferta  2019

Articles

Ministerul Tineretului si Sportului a lansat vineri, 24 noiembrie 2017, Programul național ”Campionii României în școală, liceu și universitate” în prezența mai multor campioni olimpici, mondiali și europeni, sportivi de performanță, a reprezentanților Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a mai multor membri ai Guvernului.

Obiectivul programului este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului (măsură prevăzută în Programul de Guvernare).

Programul va fi dezvoltat în școli, licee și universități, prin participarea sportivilor de performanță, care vor avea întâlniri cu elevii și studenții și le vor vorbi despre importanța sportului și a educației fizice. Proiectul își propune să ajungă în aproximativ 2.500 de unități școlare din cele 41 de județe și municipiul București.
Steliana Nistor

Acest program se desfasura la initiativa Ministerului Tineretului si Sportului prin Directiile Judetene pentru Sport si Tineret, cu sprijinul Minicterul Educatiei Nationale, prin Inspectoratele Scolare Judetene, sub patronajul Guvernului Romaniei, si in partenriat cu Comitetul Olimpic Sportiv Roman, Campionii olimpici, mondiali și europeni care beneficiază de rentă viageră, Agerpres, Televiziunea Română, Radio România, Digi Sport.

Persoanele interesate de acest program vor putea accesa siteul: www.campioniiromaniei.com, platformă ce va prezenta în premieră în România o sursă de informare și promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali și europeni. De asemenea, în platformă se vor regăsi date biografice și informații despre performanțele campionilor României din fiecare județ, fotografii și materiale video de prezentare a acestora, informații cu privire la federațiile sportive, știri, noutăți din domeniul sportului.

Totodată evenimentul este promovat si pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/campioniiromaniei/.

A treia acțiune, la nivel județean, din acest program, se va desfășura în data de 16 februarie 2018, la Colegiul Național „O.Goga” Sibiu de la orele 12.00, cu participarea domnișoarei STELIANA NISTOR – campioană europeană pe echipe (Clermont, 2008), medialiată cu bronz pe echipe la JO 2008 (Beijing), vicecampioană mondială la Stuttgart (2007) si multiplă vicecampioană europeană (Clermont – 2008, Amsterdam – 2007 și Volos – 2006) la gimnastică artistică.